newsSlider

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Η ΠΟΕ ΔΕΥΑ για την Παγκόσμια ημέρα Νερού.


Στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας νερού, την Τετάρτη 22 του μήνα, σας στέλνουμε κείμενο το οποίο είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να μπορεί να δημοσιευτεί στα ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα της περιοχής σας.

Θεωρούμε ότι η ενημέρωση για τα προβλήματα της διαχείρισης του νερού που μας απασχολούν, είναι ζητήματα για τα οποία πρέπει να ενημερωθούν οι πολίτες και να ανοίξει ένας δημόσιος διάλογος. Πρέπει να δημιουργήσουμε συμμαχίες μέσα στις κοινωνίες που ζούμε και ο καλύτερος τρόπος γι αυτό είναι η ανάδειξη του κοινωνικού ρόλου που υπηρετούμε.

Η ομοσπονδία έχει αποφασίσει την χρηματοδότηση ενός ντοκιμαντέρ διάρκειας 15 λεπτών. Σκοπός μας ήταν να είναι έτοιμο την παγκόσμια ημέρα νερού ώστε το κάθε σωματείο να μπορούσε να το προβάλει. Δυστυχώς δεν είναι έτοιμο ακόμα. Είναι στην τελική του φάση και τις επόμενες ημέρες θα το έχουμε.

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα το αξιοποιήσουμε. Το αντίθετο μάλιστα, το κάθε σωματείο μπορεί, χωρίς  να πιέζεται ασφυκτικά από συγκεκριμένη ημερομηνία (22/3), να διοργανώσει κάποια εκδήλωση όπου θα μπορούσε να προβληθεί και να αποτελέσει βάση συζήτησης με τους παραβρισκόμενους.

Επειδή το θέμα του ντοκιμαντέρ έχει να κάνει με τις ιδιωτικοποιήσεις των υπηρεσιών ύδρευσης στον κόσμο, τις εξελίξεις στην Ελλάδα και την ανάδειξη των υπηρεσιών που προσφέρουν οι ΔΕΥΑ  στις τοπικές κοινωνίες, νομίζουμε ότι θα μπορέσει να είναι σημαντικό εργαλείο ώστε να μάθουν οι συμπολίτες μας ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενο της εργασίας μας και ποια η προσφορά μας, γιατί οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν .

Σας παραθέτουμε κάποιες ιδέες για την δημιουργία κάποιας εκδήλωσης στην περιοχή σας, όπου φυσικά ο καθένας από εσάς ξέρει πολύ καλύτερα  τις ιδιαιτερότητες της.

Σε μία εκδήλωση για το νερό θα μπορούσαν να καλεστούν εκτός από πολίτες, όλοι οι φορείς της πόλης. Δημοτική αρχή, δημοτικές παρατάξεις, περιφερειάρχης, βουλευτές, επιστημονικοί  σύλλογοι, αγροτικοί σύλλογοι, οικολογικές κινήσεις, εργατικό κέντρο, ΑΔΕΔΥ και οποιαδήποτε κοινωνική συλλογικότητα δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Μετά την προβολή μπορεί να ακολουθήσει μία συζήτηση στην οποία θα δεσμεύονται οι τοπικές αρχές και φορείς του τόπου ότι θα αποτελέσουν ανθρώπινη ασπίδα ενάντια σε όποια μορφή ιδιωτικοποίησης άμεσης ή έμμεσης. Η δέσμευση μπορεί να γίνει και με ένα σύντομο ψήφισμα.

Ίσως με την ενημέρωση των πολιτών και ευρύτερα της κοινωνίας να καταφέρουμε να περιφρουρήσουμε τον κλάδο μας και να δημιουργήσουμε έναν μοχλό πίεσης για την επίλυση προβλημάτων λειτουργίας που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια.

Πιστεύουμε πως αν προσπαθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση, σε όλη την Ελλάδα, θα μπορέσουμε και συμμαχίες να αποκτήσουμε αλλά να και αναδείξουμε μία δυναμική τέτοια, που θα αποδεικνύει ότι είμαστε μία υπολογίσιμη δύναμη για τους εκάστοτε  άρχοντες, τοπικούς ή κυβερνητικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου