newsSlider

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Lazio | Η ελπίδα για το νερό έρχεται από την Ιταλία...


Η ελπίδα για το νερό ως συλλογικό αγαθό έρχεται από την Ιταλία και την περιοχή του Lazio. Με ένα πρωτοποριακό νόμο, του οποίου την πρώτη μορφή ετοίμασαν οι ίδιοι οι πολίτες, διαφαίνεται ότι η νομοθετική “σοφία” δεν διατίθεται μόνο σε ακριβά δικηγορικά γραφεία συμβούλων πολυεθνικών. 

Αν και ευχάριστη, η είδηση αυτή μας υπενθυμίζει την απόσταση που πρέπει να διανύσουμε από την σημερινή πραγματικότητα για την υιοθέτηση οποιασδήποτε δημοκρατικής διαδικασίας που αφορά την νομοθέτηση στην χώρα μας. 

ΠΟΕ ΔΕΥΑ | Η νέα Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Ομοσπονδίας.


Είναι γνωστό σε όλους μας ότι οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, εντελώς αυθαίρετα, μείωσαν τις αποδοχές μας με το πρώτο και δεύτερο μνημόνιο. Με το τρίτο μνημόνιο μας ενέταξαν στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων στα οικονομικά θέματα, καταργώντας το συνταγματικό μας δικαίωμα να αμειβόμαστε με συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Η παρανομία αυτή αποδεικνύεται καθημερινά με τις πολλές αποφάσεις των δικαστηρίων που μας δικαιώνουν.
Η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ έληξε 31-12-2013 και 31-03-2014 λήγει και η μετενέργεια.

Ήταν στις πρώτες προτεραιότητες της Ομοσπονδίας η υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, για να συνεχίσουν να ισχύουν οι θεσμικοί όροι αλλά το κυριότερο να παραμείνουν στη σύμβαση και οι οικονομικοί όροι, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε συνδικαλιστικά ή δικαστικά την επαναφορά και των οικονομικών όρων της συλλογικής σύμβασης.
Για το λόγο αυτό καταλήξαμε και υπογράψαμε με την ΕΔΕΥΑ τη σύμβαση εργασίας την Πέμπτη 13-3-2014 και την καταθέσαμε στο Υπουργείο Εργασίας με πράξη κατάθεσης 2/13-3-2014.

Με τη νέα συλλογική σύμβαση παραμένουν τα οικονομικά ως είχαν το 2009 και προσθέθηκαν στα θεσμικά τα παρακάτω: