newsSlider

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Στη Βουλή η διαμαρτυρία της ΔΕΥΑΗ για ενδεχόμενη κατάργηση.

Ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Νότης Μαριάς κατέθεσε αναφορά σχετικό δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας "Νέα Κρήτη", σύμφωνα με το οποίο οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΗ βρίσκονται σε θέση μάχης, τόσο για το μέλλον τους ως εργαζόμενοι όσο και για το μέλλον της υπηρεσίας τους.




Σε σχετική ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑ Ηρακλείου χαρακτηρίζουν εγκληματική τη σκέψη για την κατάργηση των ΔΕΥΑ και επισημαίνουν:

1. Η ΔΕΥΑ Ηρακλείου δε χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό και δεν τον επιβαρύνει ούτε με ένα ευρώ.

2. Μετά τη διεύρυνση του Δήμου με το Ν.3852 του "Καλλικράτη", σε συνδυασμό με τη μεγάλη μείωση του προσωπικού, η ΔΕΥΑ Ηρακλείου ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της στο διευρυμένο πλέον Δήμο.

3. Η ΔΕΥΑ Ηρακλείου είναι Δημοτική Επιχείρηση, που ανήκει στο Δήμο Ηρακλείου και κατ' επέκταση στους δημότες του.

4. Έχει σε εξέλιξη έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007-2013, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 28.000.000 ευρώ, και αναμένεται η έγκριση έργων προϋπολογισμού 13.000.000 ευρώ».

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση.
Πηγη:"neakriti.gr".

Ανακοίνωση ΠΟΕ ΔΕΥΑ.

Μετά την εφημερίδα Παραπολιτικά και η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή κατάσταση 29 δημοτικών επιχειρήσεων και νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου των ΟΤΑ που σύμφωνα με το δημοσίευμα η κυβέρνηση έβαλε στο στόχαστρο.

Από τις δημοτικές επιχειρήσεις οι 11 είναι ΔΕΥΑ καθώς και η Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας που ανήκει στη δύναμη της ομοσπονδίας.

ΕΔΕΥΑ | Δελτίο Τύπου.

Εκ μέρους της Ενωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης-Αποχέτευσης και με αφορμή δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο σύμφωνα με τα οποία δώδεκα Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης-Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) βρίσκονται στο στόχαστρο των συναρμόδιων για τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις Υπουργείων και απειλούνται με κλείσιμο και απολύσεις του προσωπικού τους ενόψει των απολύσεων προσωπικού του δημόσιου τομέα το 2014 , θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι:

Θεωρούμε τα σχετικά δημοσιεύματα τελείως ανακριβή και ανυπόστατα διότι στερούνται κάθε τεκμηρίωσης κι εξαντλούνται σε μία ονομαστική αναφορά δημοτικών επιχειρήσεων χωρίς να συνδέουν τον κίνδυνο λύσης τους και απολύσεων του προσωπικού τους με συγκεκριμένες αιτίες και στοιχεία.