newsSlider

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία της ΔΕΥΑ Ηρακλείου.


Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2014 στο χώρο του Βιολογικού καθαρισμού Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε από το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ  Ηρακλείου, η 15η αιμοδοσία για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος των Εργαζομένων της ΔΕΥΑΗ.

Αρκετοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,  ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σωματείου.Ενθαρρυντικό είναι ότι νέοι αιμοδότες προσήλθαν στην αιμοδοσία. 

ΔΕΥΑ Ξάνθης | Δικαιώθηκαν οι απαιτήσεις των εργαζομένων.


Την αγωγή κατά της απόφασης της ΔΕΥΑΞ να τους εντάξει στο ενιαίο μισθολόγιο και να προχωρήσει σε μείωση των μηνιαίων αποδοχών τους κέρδισαν σε πρώτο βαθμό οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρησης, διεκδικώντας πλέον την επιστροφή μισθών ύψους 1 εκατ. ευρώ, μαζί με τις προσαυξήσεις και τους τόκους.

Όπως έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης το μεσημέρι της Παρασκευής οι 104 εργαζόμενοι της Δημοτικής Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ξάνθης είχαν καταθέσει αγωγή και ζητούσαν να μην ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο όπως τους είχε εντάξει η επιχείρηση. Οι ίδιοι ισχυρίζονταν ότι οι μισθολογικές τους παροχές θα έπρεπε να εξαιρεθούν από τις περαιτέρω μειώσεις λόγω της φύσεως του επαγγέλματός τους. 

Συντριπτικό ΟΧΙ από τους Θεσσαλονικείς για την πώληση της ΕΥΑΘ


Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου αλλά και εθελοντών, που αψήφησαν τις κυβερνητικές απειλές της τελευταίας στιγμής, έγινε πραγματικότητα στη Θεσσαλονίκη το δημοψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.

ΣτΕ | Αντισυνταγματική η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.


Αντισυνταγματική κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, καθώς έκανε δεκτή την αίτηση κατοίκων της Αθήνας για την ακύρωση της κυβερνητικής απόφασης για παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ. 
Η Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου με την υπ' αριθμ. 1906/2014 απόφασή της, έκρινε ότι το Σύνταγμα, με δύο άρθρα του, δεν επιτρέπει την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ. Ετσι, έγινε δεκτή η αίτηση ακύρωσης της κυβερνητικής απόφασης με την οποία μεταβιβάστηκε, χωρίς αντάλλαγμα, από το Ελληνικό Δημόσιο στο ΤΑΙΠΕΔ το 34,033% του μετοχικού κεφαλαίου (36.245.240 μετοχές) της ΕΥΔΑΠ.

Δελτίο Τύπου της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. για την Παγκόσμια Ημέρα του Νερού.


Η 22α Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τον Ο.Η.Ε. να γιορτάζεται κάθε χρόνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Νερού.

Για τον εορτασμό της ημέρας του νερού, η Ενωση Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης-Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.) που εκπροσωπεί 115 Δ.Ε.Υ.Α. της χώρας μας διοργανώνει εκδήλωση με θέμα "Η εξέλιξη της Υδρευσης και Αποχέτευσης στην Ελλάδα: Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον». Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΔΕΥΑ Πάτρας, στην Πάτρα (Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών) στις 22/3/2014 (ώρα έναρξης 15.00) στα πλαίσια του Διεθνούς Συμποσίου της IWΑ «Regional Symposium on Water, Waste Water and Environment: Traditions and Culture».