newsSlider

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Συντριπτικό ΟΧΙ από τους Θεσσαλονικείς για την πώληση της ΕΥΑΘ


Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου αλλά και εθελοντών, που αψήφησαν τις κυβερνητικές απειλές της τελευταίας στιγμής, έγινε πραγματικότητα στη Θεσσαλονίκη το δημοψήφισμα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ.
Τα ψηφοδέλτια ήρθαν σε σφραγισμένους φακέλους από τα σημεία, όπου είχαν στηθεί οι κάλπες του δημοψηφίσματος και ανοίγονται από τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, η οποία αποτελείται από νομικούς του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης. Παρουσία τους οι ψήφοι καταμετρώνται από εθελοντές, μια διαδικασία που αναμένεται να διαρκέσει για ώρες, αφού, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, υπάρχει ανάγκη και για άλλους εθελοντές. Αναλυτικά, τα αποτελέσματα αναρτώνται στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα www.vote4water.gr

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι από σήμερα ένα όπλο τεράστιας ισχύος στα χέρια της τοπικής αυτοδιοίκησης, των εργαζομένων της ΕΥΑΘ, της Κίνησης 136, του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, δεκάδες δικηγόροι-μέλη του οποίου διασφάλισαν τη φερεγγυότητα και την αξιοπιστία του. Με το ισχυρό αυτό όπλο θα απαιτήσουμε να έχουμε άμεσα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και το προεδρείο της Ελληνικής Βουλής. Επίσης, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές και την ανάδειξη των νέων οργάνων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, θα επιδιώξουμε συνάντηση, όπως και με τα αντίστοιχα στελέχη της Κομισιόν, καθώς και με τα μέλη των δικτύων της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας Αυτοδιοίκησης» δηλώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Σίμος Δανιηλίδης με αφορμή την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου