newsSlider

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση του Συλογου Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης.


Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης, ενημερώνει ότι προκηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας, την ΤΡΙΤΗ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014, από τις 12 το μεσημέρι ως τις 16:00,καλώντας όλους τους συναδέλφους να λάβουν μέρος και να διαμαρτυρηθούν κατά του Ν.4250 και τις απολύσεις, συμμετέχοντας ταυτόχρονα και στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί για την ενημέρωση τους, καθώς και στη συμβολική μουσική εκδήλωση που θα λάβει χώρα εκείνη την ώρα, στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου.

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης
Θεσσαλονίκη, 13-6-2014.

Αρ.Πρωτ: 2348

ΨΗΦΙΣΜΑ

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 10/6/2014 συμμετείχαν, εκτός από τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι Γενικοί Διευθυντές, οι Διευθυντές, οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών, καθώς και οι σύλλογοι Πτυχιούχων και Βρεφοκόμων-Νηπιαγωγών.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης, από τις τοποθετήσεις των συναδέλφων, αναδείχθηκαν οι σκοποί του Νόμου 4250/14 (« αξιολόγηση »), που δεν είναι άλλοι από την επιτάχυνση της διαδικασίας απολύσεων εργαζομένων στους Δήμους και το Δημόσιο και η κατάργηση -ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών με δήθεν « αξιοκρατικά » κριτήρια.
Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη και την διάθεση της πλειοψηφίας των συναδέλφων που δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν ενάντια στο Νόμο4250/14, υπογράφοντας το κείμενο του σωματείου, οι συμμετέχοντες στην σύσκεψη Προϊστάμενοι τμημάτων και Διευθύνσεων, δήλωσαν ότι δεν συμφωνούν και θα πάνε ενάντια σε κάθε μορφή αξιολόγησης που σε συνδυασμό με την υπόλοιπη Νομοθεσία θα οδηγήσει σε απολύσεις και διάλυση Υπηρεσιών.

1) Μεταξύ των άρθρων του Νόμου 4250/14 που έχει ψηφιστεί πρόσφατα περιέχονται και άρθρα που αναφέρονται στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων .Τα άρθρα αυτά είναι διατάξεις που σαφέστατα οδηγούν στην απόλυση εργαζομένους, χωρίς να αξιολογούνται(!), αλλά κατόπιν διαταγών, προς όλες τις βαθμίδες των δημοτικών υπαλλήλων και είναι προϊόν εκβιασμού με την απειλή πειθαρχικών διώξεων.

2) Όλοι οι υπάλληλοι καλούνται μετά και από σχετική απόφαση της ΑΔΕΔΥ, να μην αυτοαξιολογηθούν, οι Γενικοί Διευθυντές να μην εκδώσουν την ποσόστωση που προβλέπει ο Νόμος, καθώς επίσης και σε οποιοδήποτε επίπεδο της ιεραρχικής διαβάθμισης να μην πραγματοποιηθούν οι διαδικασίες για αξιολόγηση.

3) Πολλά Δημοτικά Συμβούλια έχουν ήδη πάρει αποφάσεις για την μη εφαρμογή του Νόμου 4250/14.

4) Στη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης στις 10-6-2014, με την συμμετοχή των Γενικών Διευθυντών, των Διευθυντών ,των Προϊσταμένων των Υπηρεσιών, αλλά και όλων των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων των εργαζομένων που δραστηριοποιούνται εντός του Δήμου Θεσσαλονίκης αποφασίστηκε να σταλεί το παρόν ψήφισμα:

Α) Στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής 
Διακυβέρνησης.
Β) Στον Υπουργό Εσωτερικών
Γ) Στον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης
Δ) Στην ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και στη ΚΕΔΕ

5) Αποφασίστηκε επίσης, παράσταση όλων των Γενικών Διευθυντών, των Διευθυντών, των Προϊσταμένων των Υπηρεσιών, όλων των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων εργαζομένων που δραστηριοποιούνται εντός του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και εργαζομένων του Δήμου στο Γραφείο Δημάρχου, για να δώσει το « εντέλλεστε » στους Γενικούς Διευθυντές, για την μη υποβολή της ποσόστωσης και για την παράδοση του παρόντος ψηφίσματος.

6) Οι εργαζόμενοι διαφωνούν σε κάθε ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

7) Καλούνται όλοι οι Δήμαρχοι που εκπροσωπούνται μέσω των τοπικών ΠΕΔ, αλλά και της ΚΕΔΕ, να αναλάβουν κοινή πρωτοβουλία με τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την κατάργηση του κατάπτυστου Νόμου.

8) Καλούνται όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων των Δήμων που είναι στον Νομό Θεσσαλονίκης, αλλά και στους υπόλοιπους Νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και όσοι δημοτικοί υπάλληλοι μπορούν να παρευρεθούν, να παραστούμε μαζικά στην επόμενη συνεδρίαση της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας και να εκφράσουμε την αντίθεσή μας και την διαμαρτυρία μας στον απαράδεκτο Νόμο που οδηγεί στις απολύσεις.

9) Να κοινοποιηθεί το παρόν ψήφισμα σε όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και σε όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

10) Καλούνται όλα τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των εργαζομένων των Δήμων, που βρίσκονται εντός των ορίων του νομού Θεσσαλονίκης, σε κοινή συνεδρίαση σε ημερομηνία που θα καθοριστεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

ΤΟ Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου