newsSlider

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2013

Γ.Σ. Εργαζομένων ΔΕΥΑΗ | Επαγρύπνηση και ψυχραιμία.

Πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013, το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων "Α.Μακατούνης", η Γενική Συνέλευση των Εργαζόμενων της επιχείρησης, με αφορμή τα τελευταία γεγονότα και την αναστάτωση που προκλήθηκε από δημοσιεύματα στον κυριακάτικο Τύπο σύμφωνα με τα οποία Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης-Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) βρίσκονται στο στόχαστρο των συναρμόδιων και απειλούνται με κλείσιμο και απολύσεις του προσωπικού του.

Τον λόγο αρχικά πήρε ο πρόεδρος των Εργαζομένων κ.Βαγγέλης Παπαγγελής, που εξιστόρησε τα γεγονότα και τις κινήσεις που έκανε αμέσως το Δ.Σ. των Εργαζομένων της επιχείρησης, μέχρι τώρα σε συνεργασία  τα διευθυντικά στελέχη της ΔΕΥΑΗ.

Τόνισε ότι από  το πρωί που έγινε γνωστό το δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας υπήρξε έντονη κινητικότητα των συναδέλφων και ιδιαίτερα του Δ.Σ. του Σωματείου, ενώ επικοινώνησε και υπήρξε άμεση ανταπόκριση προς τον Δήμαρχο Ηρακλείου κ.Γ.Κουράκη, που ήρθε το συντομότερο στα γραφεία της ΔΕΥΑΗ, δηλώνοντας ότι δε θα κλείσει η Επιχείρηση.

Παράλληλα ενημέρωσε για την συνάντηση που είχε ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ ΔΕΥΑ και μέλος του Δ.Σ. κ.Λιανδράκης, στις συναντήσεις του με το κ.Γρηγοράκο (αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών) και αμέσως μετά στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους κ.κ. Νέζη και Φραγκάκη, ενώ διάβασε την επιστολή -ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΔΕΥΑ, για την συνάντηση αυτή..

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο οικονομικός διευθυντής της ΔΕΥΑΗ κ.Μιχάλης Φοινικιανάκης, που τόνισε ότι, η "Καλλικρατική", επιχείρηση, δεν εμφανίζει  παθητικό ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι:«δεν ωφελεί να υπερβάλλουμε ούτε όμως και να αγνοούμε τα γεγονότα».

Από την μεριά του ο γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑΗ κ.Χάρης Παματθαιάκης, ανέφερε, ότι η συνάντηση και η θέση του Δημάρχου κ.Κουράκη , ήταν ξεκάθαρη , αναφέρθηκε  στο κοινωνικό έργο που επιτελεί η ΔΕΥΑΗ και την τεράστια προσφορά της στους πολίτες, και ολοκλήρωσε ζητώντας επαγρύπνηση αλλά κυρίως συνέστησε ψυχραιμία.


Μετά τις τοποθετήσεις ακολούθησε συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου