newsSlider

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Τετράωρη στάση Εργασίας από τις ΔΕΥΑ στις 18 Σεπτεμβρίου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης εξέδωσε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2013 την παρακάτω ανακοίνωση...


Στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου η ΑΔΕΔΥ κήρυξε 48ωρη Πανελλαδική Απεργία για τους δημοσίους υπαλλήλους. Η απόφαση δεν καλύπτει τον κλάδο μας διότι δεν είμαστε μέλος της ΑΔΕΔΥ.

Η απεργία πραγματοποιείται ενάντια στις αποφάσεις για διαθεσιμότητα – κινητικότητα – απολύσεις εργαζομένων. Τις επόμενες ημέρες 9.000 εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα θα ενταχθούν σε διαθεσιμότητα, τον Δεκέμβριο άλλοι 12.500 ενώ 15.000 οδηγούνται απευθείας για απόλυση. 

Σχεδιάζουν τον περιορισμό των υπηρεσιών κατά 1/3 με συνέπεια την αύξηση του κόστους ζωής για τους πολίτες. Δρομολογούν νέες μειώσεις στις συντάξεις και στα επικουρικά ταμεία.

Η ΓΣΕΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση την Τετάρτη 18/9/2013 4ωρης στάσης εργασίας (11.00-15.00) και συμμετοχή στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν τοπικά από την ΑΔΕΔΥ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στο δοκιμαζόμενο δημοσιοϋπαλληλικό κόσμο και αντιδρώντας απέναντι στη βαρβαρότητα των μνημονίων που «παράγουν» λουκέτα, δημιουργούν στρατιές ανέργων και εξαθλιώνουν την κοινωνία. 

Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΥΑ συμμετέχουν μαζικά στην 4ωρη στάση εργασίας της ΓΣΕΕ με δυναμική παρουσία στις συγκεντρώσεις και στα συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν τοπικά.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας αποφάσισε να συμμετέχει ο κλάδος μας και σε κινητοποιήσεις και δράσεις που θα πραγματοποιηθούν τοπικά από τους εργαζόμενους των δήμων, με στάσεις εργασίας που θα αποφασίσουν τα Δ.Σ. των σωματείων.

Η κυβέρνηση πιστή στις εντολές της τρόικας υλοποιεί την πολιτική των μνημονίων που ισοπεδώνει την Ελλάδα και εξαθλιώνει τους Έλληνες.

Η ανατροπή αυτών των πολιτικών απαιτεί τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων της χώρας στις δράσεις των συνδικάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου